Hizmetli mi ? Hizmetli Memur mu ?

Kamuda Çalışan Hizmetli Personellerin Durumu Hakkında Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısından Çağrı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, kamuda faaliyet gösteren aşçı, berber, bekçi, kaloriferci, teknisyen yardımcısı, terzi gibi farklı unvanlara sahip devlet memurlarının durumuna ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı. Kucur, bu personellerin “yardımcı” etiketi altında sosyal haklardan ve mesleki itibardan mahrum bırakıldığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Kucur, devlet memurlarının birçoğunun taşeron şirketler aracılığıyla uzun yıllar boyunca çalıştırıldığını ve taşeron çalışanların sonradan sürekli işçi statüsüne geçirildiğini ancak hizmetli olarak görev yapan memurların aynı statüye sahip olamadığını dile getirdi. “Adı Memur, Maaşı Değil!” diyen Kucur, bu personellerin diğer memurlara göre daha düşük maaş aldığını, ek göstergeden yararlanamadıklarını ve kariyer olanaklarından yeterince faydalanamadıklarını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kucur, bu durumun değişmesi için eğitim ve liyakatın esas alınması gerektiğini ifade etti. Kamuda görev yapan personelin eğitim düzeylerine ve liyakatlerine uygun şekilde kadrolara geçirilmesi gerektiğini savunan Kucur, 12. Kalkınma Planı’nın hedeflerine de dikkat çekerek, adaletin ve eşitliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Bu çağrıların anayasanın eşitlik ve adalet ilkelerine dayalı haklı bir talep olduğunu söyleyen Kucur, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini belirtti. “Bu talep lütuf değil, anayasal eşitlik çağrısıdır” diyen Kucur, kamuda adaletin sağlanması adına atılması gereken adımlara dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

TTB’den bakanlığa “kürtaj” tepkisi: Kadınlar maddi imkânsızlıklar nedeniyle farklı yöntemlerle düşük yapmaya çalışıyor

O üründe pestisit oranı sınırın 40 katı çıktı

Tamponlarda kanserle ilişkilendirilen zehirli bir pestisit olan glifosatın tehlikeli seviyelerde bulunduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırma, tamponlardaki pestisit seviyesinin içme suyundaki izin verilen sınırın tam 40 kat üzerinde olduğunu tespit etti.

Uzmanlar uyarıyor: Kanser gençleri de tehdit ediyor

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Şimşek, genç yaşta kanserin artış nedenlerini ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi. Doç. Dr. Şimşek, genç nüfus tanımının toplumda genellikle farklı anlaşıldığını belirterek, “50 yaş ve altı kanser hastalarını genç olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Araştırma: Alzheimer bulguları genç yaşlarda ortaya çıkabilir

Araştırma: Alzheimer bulguları genç yaşlarda ortaya çıkabilir

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.