‘Metal sektörü, ihracatımızın yüzde 40’ını tek başına gerçekleştiriyor’

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’dan Genç İşçilere Övgü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk Metal Sendikası’nın Ankara’da düzenlediği 2. Genç İşçiler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Programa, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altındağ ve birçok sendikalı katıldı. Bakan Işıkhan, metal sektörünün Türkiye’nin ihracatındaki kritik rolüne vurgu yaparak, bu sektörde genç işçilerin önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, “Metal sektörü, üretimin yanı sıra direncin, zekanın, mühendisliğin ve emeğin sektörüdür. Yıllık 94 milyar dolarlık bir ihracat kapasitesine sahip olan bu sektör, ülkemizin toplam ihracatının yüzde 40’ına yakınını tek başına karşılıyor. Otomotivden çeliğe, alüminyumdan ağır sanayiye kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bu sektör, yüksek katma değerli ürünler üretiyor. Metal sektöründe yaklaşık 195 bin iş yeri bulunmakta ve sektör yaklaşık 2 milyon kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Ayrıca bugün metal sektöründe 30 yaş altında 564 bin gencimiz istihdam ediliyor. Bu gençlerin üretime katkısı ve alın teri, bizi gururlandırıyor ve umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, Türk Metal’in Türkiye’nin en büyük sendikalarından biri olduğunu belirterek, “Bu büyük kurultay, hak arayışının, bilinç yükselişinin ve örgütlü emeğin simgesidir. Metal sektöründe sendikalı işçi oranının ortalamanın üzerinde olduğunu vurgulayarak, sektörde 1 milyon 987 bin işçi çalışmakta ve bunların 382 bini sendikalı durumda” dedi.

‘Sendikaları, Çözüm Ortağı Olarak Görüyoruz’

Sektörde yeşil dönüşüm ve dijitalleşmenin önemine değinen Bakan Işıkhan, “Bugün 1 Mayıs resmi tatili olup, sendikal hak ve özgürlükler garanti altına alınmıştır. Sosyal adaleti önemsiyor ve sendikalarla sosyal diyalogun temel olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl Çalışma Meclisi’ni toplayarak tüm sosyal tarafları bir araya getirdik. Çalışma hayatında sendikalarla istişare olmadan atılan her adımın eksik olduğunun farkındayız. Bu sebeple sendikaları yalnızca paydaş değil, çözüm ortağı olarak görüyoruz. Yeşil dönüşüm ve dijitalleşme, gençler için yeni fırsatlar sunmakta. Ulusal İstihdam Stratejisi ile genç istihdamına önem veriyor ve sektörde gençlerin nitelikli, güvenceli ve sürdürülebilir koşullarda çalışmasını destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

(DHA)

Related Posts

132 ülkede yatırım var: Türkler en çok hangi ülkeye yatırım yaptı?

132 ülkede yatırım var: Türkler en çok hangi ülkeye yatırım yaptı?

Demir yoluna 500 milyon destek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gelecek ay demir yolu sektörü için 500 milyon TL’lik destek programını hayata geçireceklerini duyurdu.

Kim Milyoner Olmak İster’de ilginç anlar. O soruyu bilemedi

ATV’de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster, yarışmasında ilginç anlar yaşandı. Oktay Kaynarca’nın sunumuyla atv ekranlarında hız kesmeden devam ediyor. Son bölümde yarışmaya katılan 22 yaşındaki Sıla Sinem Korkmaz, verdiği yanıt ve yaşadığı …

Babasının fikrini geliştirdi: Genç Türk mühendis hijyen algoritmasını ihraç ediyor

Northwestern Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Batuhan Ergör kendisi gibi mühendis olan babasının sağlık ve gıda sektöründe çalışanların el hijyeni takibini yapmak amacıyla oluşturmak istediği yapay zeka destekli algoritmayı hayata geçirdi.

Rekabet Kurumu’ndan Google’a soruşturma: Gerekçesi açıklandı!

Rekabet Kurumu, Google’ın PMAX kampanyasıyla çevrimiçi reklamcılık alanındaki gücünü kötüye kullanıp kullanmadığını tespit etmek amacıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında veri birleştirme ve adil olmayan uygulamalar da incelenecek.

Ne altın ne gümüş: O değerli metal rekorlar kırıyor!

Talepteki artış ve arz endişeleriyle birlikte platin fiyatları uzun yıllar sonra zirveye çıktı. Yatırımcı ilgisinin artmasıyla değerli metal piyasada dikkatleri üzerine çekiyor. Rallinin kalıcılığı ise tartışma konusu.