Rusya’nın asker kaçaklarının gönderildiği kanlı bodrum: Günde iki kez tuvalet, iki kez yemek”

Georgy’nin Zor Kaçışı ve Sığınma Hikayesi

Moskova’nın Lyubertsy banliyösünde yaşayan 44 yaşındaki üç çocuk babası Georgy, 2022 yılında, sağlık sorunlarına ve şiddete karşı olmasına rağmen Ukrayna’ya savaşmaya gönderildi.

İki kaçış girişimi ve iki kalp krizi sonrasında 2024 yılında ailesiyle Avrupa’da güvenli bir yerde bulunan Georgy, siyasi sığınma talebinde bulunuyor.

Moscow Times’ın aktardığına göre, Georgy’nin acı dolu hikayesi sığınmacıların ağır koşullarda tutulduğu gizli gözaltı merkezlerindeki deneyimlerine odaklanıyor.

Acil Durumda Seferber Edildi

Georgy, 2022 yılında askerlik şubesine “kayıtlarını güncellemek” için çağrıldığında, seferberlik emriyle karşılaşacağını tahmin etmiyordu. Hiçbir tıbbi değerlendirme yapılmamasına rağmen savaşa gönderildi.

Yaşadığı İnsanlık Dışı Koşullar

Rusya’ya dönmeye çalıştığında bir pusuya düşürülen Georgy ve diğer asker kaçakları, acı bir süreçten geçtiler. Rozsypne’de bulunan gizli hapishanede kabus dolu günler geçiren Georgy, insanlık dışı koşulları anlatıyor.

İşkence gören mahkumlar iki kez yemek yiyebilirken sadece iki kez tuvalete götürülüyorlardı. Yeniden cepheye dönmeyi reddedenler ise darp ve işkenceye maruz kalıyorlardı.

Kurtuluş ve Yeniden Görevlendirme

Georgy’nin hayatta kalmak için verdiği mücadele sonrasında, Kaliningrad’da Nazi kışlasına dönüştürülen bir gözaltı tesisine gönderildi. Fiziksel işkenceler sona ermiş olsa da psikolojik işkenceler sona ermiş değildi.

Georgy, hapishaneye girmeyi seçenlerin yeniden görevlendirildiğini ancak kendisinin bu kaderden kurtulduğunu anlatıyor. O dönemde, tıbbi muayenesi sonucu hizmete uygun olmadığı belirlendi ancak yaşadığı dramatik olaylar sonucunda yine de savaştan kaçabildi.

Georgy’nin Kaçışı ve Sığınma Hikayesi

Georgy’nin çile dolu hikayesi, insanlık dışı koşullarda yaşadıklarını ve zor kaçışını konu alıyor. Acımasız gözaltı merkezlerinden kaçarak ailesine kavuşan Georgy, şimdi siyasi sığınma talebinde bulunuyor.

Georgy’nin yaşadığı zorlu süreç, insan hakları ihlallerine ve savaşın gerçek yüzüne bir ayna tutuyor.

Kişisel Mücadelesi ve Geleceği

Georgy’nin mücadelesi ve yaşadıkları, onun insanüstü çabalarını ve dayanıklılığını gözler önüne seriyor. Savaşın acımasızlığına karşı direnen Georgy, şimdi daha iyi bir hayat ve güvenli bir gelecek umut ediyor.

Related Posts

Hükmen galibiyeti kabul etmeyip güreşti, mağlup olunca “en centilmen” seçildi

Sivas’ta düzenlenen Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda rakibinin salona geç kalması nedeniyle hükmen galip ilan edilen güreşçi, rakibinin gelmesiyle teknik komitenin “Güreşir misin?” teklifini kabul etti ve 5-0 mağlup olarak turnuvadan elendi. Sporcuya, örnek davranışından dolayı “en centilmen güreşçi” madalyası verildi.

İsrail’in nükleer programını ifşa eden Mordechai Vanunu kimdir?

İsrail’in nükleer programını ifşa eden Mordechai Vanunu kimdir?

Ermeni diasporasının temsilcileri: Erivan utanç verici bir suç işliyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile Ermeni Apostolik Kilisesi arasında yaşanan cepheleşmede kilisenin yanında yer alan Rus iş insanı Samvel Karapetyan’ın ‘darbe çağrısı’ suçlamasıyla tutuklanarak hapse atılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tahran ile kriz sonrası ilk temas… Cenevre’de gündem İran nükleeri

İran’la Batı arasındaki ilk temas dün İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşti. İngiliz, Fransız ve Alman dışişleri bakanları, İranlı mevkidaşları Arakçi ile görüştü. Avrupa, Tahran’dan nükleer konusunda garantiler isteyerek çatışmaları sonlandırmayı umuyor.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi’den BM’de “İsrail’e karşı derhal harekete geçin” çağrısı: Medeni bir ulus, halkıma haksız bir saldırganlık savaşına girdi

Devam eden diplomatik bir sürecin ortasında saldırıya uğradıklarını belirten Erakçi, bunu diplomasiye ihanet ve uluslararası hukuk ile BM sisteminin temellerine yönelik benzeri görülmemiş bir darbe olarak nitelendirdi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 81 sözleşmeli personel alacak

GİB’in 81 sözleşmeli personel alımı yapacağına ilişkin ilan Resmi Gazete’de yayımlandı.